Quan estava fent el repte d’un mes d’alimentació crudivegana, tenia un conillet d’Índies i company de tast a casa. Anava tastant els diferents plats que feia, els fideus de carbassó i pastanaga amb salsa de caqui, els batuts de plàtan plens de vida, el gaspatxo de caqui, els raw tacos, les redescobertes xirimoies i els caquis, la salsa de dàtils picant, els dips d’ametlla i pebrot… I anava dient que ell també voldria fer alguns àpats i fins i tot alguns dies d’alimentació crudivegana i viva.

espaguetis per a dosAixí que des de llavors, en alguns àpats s’ha anat unint als plats que jo menjava i hem gaudit d’àpats 100% crudivegans en família. Aquest és l’objectiu que ens podríem marcar tots, fer algun àpat, algun dia, alguna temporada de “reset” en els nostres cossos alimentant-nos de la forma més natural i menys alterada possible, per aconseguir els beneficis que aquesta alimentació ens dóna.

Per a uns serà l’esmorzar, començant el dia cru i viu; per altres serà el dinar amb algun d’aquests plats multicolors i meganutritius; altres incorporaran els mono-àpats de fruita i es delectaran de fruites delicioses, hidratants i nutritives; altres faran un dia sencer, alguns en faran dos, una setmana o 30 dies; alguns s’embarcaran en un viatge més llarg, potser l’adoptaran com a estil de vida. Afegir aliments vius, sigui quina sigui la manera, sumaran salut i energia.

Els petits de la casa també trobaran coses que els agradaran, en funció de l’edat que tinguin, en funció del que menjaven fins ara. Un batut de plàtan ple de vida, especialment la versió gelada, els encantarà. I es beneficiaran de les vitamines i minerals que els aporten. Els farcits dels tacos, amb les panses i la pastanaga ratllada, també els poden agradar. De fruites, només cal que els oferim cada dia, diverses, que en vegin, que vegin que nosaltres en mengem. A poc a poc les voldran tastar i descobriran que a ells també els agraden. Les salses i dips, ideals perquè hi suquin palets de pastanaga, de pebrot, de carbassó.

A l’apartat de receptes podeu trobar-ne un bon grapat; també a l’Instagram hi penjo molts dels plats que preparo diàriament.

Una cosa que em fa molt feliç és quan família i amics em demanen que els faci un plat crudivegà. Ja m’ha passat algunes vegades. Un pastís d’aniversari amb base de dàtils i anacards i dos farcits, ambdós d’alvocat, un de xocolata i l’altre de llimona, va ser un èxit. Els espaguetis de carbassó i pastanaga és un altre dels plats que més agrada. Menjar com si fos un plat de pasta però en realitat estàs menjant verdures.

Espero que tingueu prou idees per anar incorporant aquesta alimentació en els àpats del dia que més siguin convenients per a vosaltres. Com va el vostre viatge personal? Alguna recepta que voleu compartir a la zona de comentaris?

Entrades sobre crudiveganisme
Receptes crudiveganes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *