2016 06 27 armari minimalista vsaFa quasi 4 mesos compartia amb vosaltres el meu armari minimalista i explicava en què consisteix, d’on sorgeix la idea i quins beneficis té. El dia 1 de juliol (avui) comença oficialment la nova temporada i, amb aquesta, el nou repte del Projecte 333. Resumint, es tracta de viure durant els 3 propers mesos amb un màxim de 33 peces de roba (sense incloure-hi pijames, roba d’anar per casa, d’esport i roba interior). Com deia en l’entrada de març, jo no he fet el repte, simplement com he anat minimitzant les meves pertinences al llarg dels darrers, diguem, 5 anys (en fa més) m’he trobat que en comptar les peces de roba que tinc a l’armari estava per sota de les «permeses» en el projecte i em feia gràcia compartir el concepte de l’armari minimalista.

I quí torno de nou, perquè hem entrat a una nova estació i amb això les peces canvien. El meu armari minimalista edició d’estiu és el que veieu a la fotografia (i a l’Instagram podeu llegir-hi els comentaris que s’hi van generar). Hi tinc vestits, càrdigans, leggins i pijames. Sense comptar els darrers disposo de:
-11 vestits (i ja crec que en són molts!, però és l’únic que vesteixo)
-2 leggins pirates, 2 leggins llargs
-4 càrdigans, 2 càrdigans «torereta» i un jersei finet.
Total de peces: 22

Però com us deia, no he fet activament el repte que seria treure tota la roba, pensar en cada peça si te la posaràs durant aquests 3 mesos i tornar a posar a l’armari només aquells ítems que seran d’utilitat. La resta es desa si no és de temporada o es dóna, regala, intercanvia o ven si ja no tenim la intenció de posar-nos-ho mai més. Aquesta part de regalar, intercanviar, vendre l’he viscuda moltes vegades, així que algunes de les peces que tinc, a més, són d’algun intercanvi o regal. El que volia dir és que si ho fes bé, no em quedaria amb tants càrdigans (perquè no me’ls poso, fa molta calor!) i tampoc amb un dels leggins llargs. Així que el recompte es quedaria per sota de les 20 peces.

Alguns d’aquests vestits que tinc, a més, són mutlitemporada, és a dir, que me’ls poso en altres estacions, fins i tot a l’hivern, amb uns leggins llargs o malles tèrmiques si fa molt de fred i unes bones botes, amb samarretes de màniga llarga sota, també tèrmiques si fa molt de fred, i amb càrdigans i jerseis. Podria dir que dels 11 vestits que us he dit que pengen del meu armari, només uns 5 són només d’estiu. La resta són multitemporada.

De les sabates no n’havia parlat perquè no s’inclouen en el repte, però avui vull fer-vos-en un recompte també. Per ara tinc dos parells de sandàlies. És el que em poso dia sí, dia també i a més, m’agrada dur-les al màxim. Ja me les començo a posar a finals de maig quan arriba el bon temps i allargo fins ben bé l’octubre o novembre si els dies són tan bons com acostumen a ser. Aleshores tinc unes bambes que quasi no em poso mai. I unes botes per a l’hivern. Tinc també unes botes d’aigua que entendreu que la major part del temps estan ben desades. Així que només tinc unes botes per quan arriba la fresca i el fred (de tardor a primavera). Diuen que s’ha de canviar de calçat… bé, jo he après que si les botes són ben còmodes, no en fa cap falta.

La meva passió minimalista no acaba a l’armari. L’aplico a la resta d’àrees de la casa i de la meva vida: mobiliari, objectes personals, productes de neteja i d’higiene, i a l’alimentació. Part del perquè sóc vegana i, fa un any (quasi)crudivegana, és per la simplicitat que he aconseguit a l’hora de menjar. El minimalisme és un estil de vida i una filosofia de vida. Implica moltes coses, implica com fas servir els teus diners, implica cada decisió de consum que prens, implica posar valor en les coses que realment són importants, implica viure d’una manera molt lleugera i sense lligams materials, aposta per la sostenibilitat i va en contra dels excessos, reciclant i reutilitzant. I em quedo curta. En parlaré més de tot això en alguna entrada futura.

Per acabar, els canvis d’armari (per temporada) tenint tants pocs ítems són rapidíssims de fer, de vegades, ni cal (sobretot quan es tenen peces multiús com us deia)! Teniu problemes o necessiteu tota una tarda per fer el canvi d’armari? Un armari minimalista pot ser la solució! Espero els vostres comentaris aquí sota! Hi ha molts «trucs» fins i tot a mode de joc per anar reduint les pertinences. Us puc ajudar si voleu!

armari minimalista (1a part)
Altres entrades sobre minimalisme i simplicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *