Ja som a l’hivern i l’1 de gener començava una nova temporada del Projecte 333. He compartit diverses vegades en el blog la meva experiència amb aquest projecte, podeu llegir l’entrada que vaig escriure per primera vegada sobre el meu armari minimalista aquí. Després n’he escrit altres i sobre minimalisme en general, aquí.

Avui repetiré bastant el que escrivia en aquella entrada primera, però fent les actualitzacions necessàries. Resumint, el Projecte 333 tracta de viure durant els 3 propers mesos amb un màxim de 33 peces de roba (sense incloure-hi pijames, roba d’anar per casa, d’esport i roba interior). Jo no és que faci el repte, però com he anat minimitzant les meves pertinences al llarg dels darrers, em trobo que quan compto les peces de roba que tinc a l’armari sempre estic per sota de les «permeses» en el projecte, així que puc encabir-me en el concepte d’armari minimalista.

I aquí torno de nou, perquè hem entrat a una nova estació i amb això les peces canvien. El meu armari minimalista edició d’hivern és el que veieu a la fotografia. Hi tinc vestits i jaquetes (penjats), leggins (sobre el prestatge de dalt a la dreta). Al prestatge de dalt a l’esquerra hi veieu peces de roba que tinc guardades d’altres estacions. Potser la fotografia no sembla gaire minimalista, però és perquè és un armari molt petit i que comparteixo amb el meu fill de quasi 3 anys. Així que també hi veieu tota la seva roba: pantalons al prestatge de dalt (al centre), i als prestatges que pengen hi ha la seva roba interior, pijames, samarretes i jerseis. Un d’aquests prestatges que pengen és meu per a la meva roba interior. Els meus pijames no surten a la fotografia, però normalment estan al prestatge de dalt a l’esquerra.

Les peces de roba doncs que tinc, sense comptar pijames, ni roba d’anar per casa, ni roba interior, són:
-10 vestits (i ja crec que en són molts!, però és l’únic que vesteixo)
-3 leggins tèrmics i 1 de normal
-3 samarretes interiors tèrmiques i 2 samarretes interiors normals (potser no hauria de comptar aquestes perquè són tècnicament roba interior)
-2 jaquetes
Total de peces: 21

Ben per sota estic de les 33 peces «permeses». Com us deia, no he fet activament el repte que seria treure tota la roba, pensar en cada peça si te la posaràs durant aquests 3 mesos i tornar a posar a l’armari només aquells ítems que seran d’utilitat. La resta es desa si no és de temporada o es dóna, regala, intercanvia o ven si ja no tenim la intenció de posar-nos-ho mai més. Aquesta part de regalar, intercanviar, vendre l’he viscuda moltes vegades, així que algunes de les peces que tinc, a més, són d’algun intercanvi, regal o comprades a botigues de segona mà.

Alguns d’aquests vestits que tinc, a més, són mutlitemporada, és a dir, que me’ls poso en altres estacions, fins i tot a l’estiu, amb uns leggins pirates o sense res. Podria dir que dels 10 vestits que us he dit que pengen del meu armari, només uns 5 són només d’hivern. La resta són multitemporada. I també us he de confessar que dels 10 vestits que tinc penjats a l’armari, hi ha 3 que no m’estic posant. Així que m’estic vestint bàsicament amb 7 vestits.

De les sabates no n’he parlat. Hi ha qui les inclou al repte, hi ha qui no. Bé, jo les puc introduir al repte ja que només tinc uns botins i unes botes d’aigua. Així que si faig un recompte, tinc 23 peces incloent sabates. Diuen que per la salut dels peus s’ha de canviar de calçat… bé, jo he après que si el calçat és ben còmode, no en fa cap falta. Generalment tinc només un parell de sabates actiu. Quan arriba el bon temps, tinc un parell de sandàlies i ja està.

La meva passió minimalista no acaba a l’armari. L’aplico a la resta d’àrees de la casa i de la meva vida (podeu veure una entrevista que em va fer televisió espanyola!): mobiliari, objectes personals, productes de neteja i d’higiene, i a l’alimentació (llegiu aquí la meva entrada «alimentació minimalista» que vaig escriure fa pocs dies). Part del perquè sóc vegana és per la simplicitat que he aconseguit a l’hora de menjar. El minimalisme és un estil de vida i una filosofia de vida. Implica moltes coses, implica com fas servir els teus diners, implica cada decisió de consum que prens, implica posar valor en les coses que realment són importants, implica viure d’una manera molt lleugera i sense lligams materials, aposta per la sostenibilitat i va en contra dels excessos, reciclant i reutilitzant. I em quedo curta.

Per acabar, els canvis d’armari (per temporada) tenint tants pocs ítems són rapidíssims de fer, de vegades, ni cal fer-los (sobretot quan es tenen peces multiús com us deia). Teniu problemes o necessiteu tota una tarda per fer el canvi d’armari? Un armari minimalista pot ser la solució! Espero els vostres comentaris aquí sota! Hi ha molts «trucs» fins i tot a mode de joc per anar reduint les pertinences. Us puc ajudar si voleu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *