Avui vull compartir un vídeo de Sweet Natural Living en el que respon a una seguidora que es pregunta quina és la ciència darrere del crudiveganisme. Quins doctors i científics hi donen suport i l’avalen amb els seus estudis. Sota el vídeo en faig un petit resum per als qui no enteneu l’anglès i no podeu veure el vídeo.

Veure vídeo a YouTube: The science and rationale behind the raw fruit diet: book and resource recommendations

Quan fem canvis en la nostra dieta és normal buscar informació. Però encara més important seria fer un pas enrere i simplement mirar la natura. Tots els animals tenen una dieta que es basa en aliments en el seu estat natural. Cada espècie té una manera concreta d’alimentar-se, que n’és la fisiològica, i tots els animals d’aquella espècie consumeix les mateixes coses. Pel cas dels humans, els únics aliments que ens són fisiològics i dels quals en podem fer un àpat complet (amb el que això significa d’adquirir suficient calories -energia- i macro i micronutrients) sense modificar-los de com vénen a la natura són les fruites. La resta d’aliments s’han de tractar d’alguna manera per poder ser menjables.

Tenint en compte això, Sweet Natural Living recomana llegir i estudiar sobre bioquímica, fisiologia i química cel·lular per entendre com funciona la nutrició humana i els processos fisiològics. També considera interessant estudiar els nostres cosins ximpanzés i bonobos per veure quina alimentació segueixen. Per últim, cita uns quants doctors i llibres, el número 1 dels quals seria Dr. Graham amb el seu llibre 80/10/!0 Diet. Altres serien Dr. John McDougall, T. Colin Cambell i uns quants més. Tots aquests estan d’acord que la dieta ideal és aquella amb més carbohidrats, menys greix, menys proteïna, més fibra i més fruita.

Hi ha un parell de qüestions que s’utilitzen en contra d’una dieta basada en fruita, fruitariana o crudivegana alta en carbohidrats baixa en greix. Una és que hi ha massa sucre en aquesta alimentació. Ja en vaig parlar una mica en l’entrada «inquietuds sobre la fruita i el sucre» i Sweet Natural Living en parla en aquest altre vídeoL’altra és que no és suficient nutricionalment pel que fa minerals i vitamines, cosa que és ben fàcil de veure que no és cert fent servir el cronometer.com i posant-hi fruites fins arribar a unes 2000 calories aproximadament i veure que s’assoleixen tots els requeriments de minerals i vitamines. També vaig parlar-ne una mica a «mono-àpat» o hi podeu veure exemples en la darrera entrada «actualització: 10 mesos de crudivegana».

Experimenteu, estigueu oberts, llegiu, feu recerca… La majoria dels estudis apunten en la mateixa direcció: alt en carbohidrats, baix en greix, alt en fibra, alt en aigua, fruites i verdures en el seu estat natural. Escoltem el nostre cos, reflexionem. Si realment haguéssim de menjar carn per viure, no creieu que si miréssim una vaca, un gos o una cabra ens resultarien apetitosos i no ens faria res estripar-los, menjar-ne les vísceres i beure’n la sang? Així no és com funcionem, preferim pelar un plàtan i viure tranquils que pensar en destrossar un animal amb les nostres dents, cosa que ni podem fer en realitat. Aquestes coses ens hem de plantejar, aquestes qüestions més bàsiques són les que ens duran a trobar la veritat darrere de tanta foscor.

Espero els vostres comentaris o qualsevol pregunta que se us hagi ocorregut després de veure el vídeo o llegir les reflexions d’avui. Ja sabeu que porto 10 mesos en el crudiveganisme i justament així, preguntant-me un munt de coses, fent molta recerca, llegint molt i experimentant, és com he arribat on sóc. El canvi ha estat i està sent substancial.

Entrades relacionades
Receptes crudiveganes

2 comments on “ciència darrere de l’alimentació viva i crudivegana”

  1. Buenas

    Estuve leyendo tu artículo y hay cuantiosas cosas que no sabía que me has aclarado, esta genial..

    te quería corresponder el espacio que dedicaste, con unas infinitas gracias, por enseñarle a
    gente como yo jojojo.

    Besos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *