Quan ens comuniquem els pares amb els fills de 0 a 3 anys a través dels contes té una gran importància per al desenvolupament del seu llenguatge.

Podem aprofitar les situacions quotidianes de mirar contes amb els nostres fills per acompanyar i afavorir el seu llenguatge.

© 1999 EyeWire, Inc.
© 1999 EyeWire, Inc.

La comunicació i el llenguatge és una de les capacitats de més importància en el desenvolupament d’un infant. Aquesta s’adquireix i desenvolupa de manera natural quan hi ha un ambient favorable que acompanyi el nen, que en els primers anys és la família.

Amb els moments de mirar contes amb els nostres fills, creem oportunitats per comunicar-nos amb ells. Amb els llibres, els nens entren en contacte amb objectes, fets i situacions que són clars i constants. Els nens augmenten la seva capacitat de concentració i atenció, adquireixen llenguatge, imiten, anomenen, amplien vocabulari i nocions, segueixen torns… Són moments tranquils en què compartim experiència amb ells.

Tot aquest procés de simbolització es fonamenta en els avenços que va fent el seu llenguatge i l’adult disposa d’uns moments de gran riquesa amb els seus fills per poder ajudar-los a avançar en l’adquisició i desenvolupament del llenguatge d’una manera natural i implícita.

A la xerrada-taller o sessions individuals…

…valorarem el llenguatge dels vostres fills i la manera com us comuniqueu amb ells, per veure situacions, actituds i estratègies que els són afavoridores i potenciadores de llenguatge, a través d’una activitat compartida quotidiana amb els nostres fills: el mirar contes.

Sobre mi:

Logopeda (especialista en llenguatge infantil i teoria naturalista de la comunicació i el llenguatge), lingüista, blocaire i mare. Diploma en dietètica natural i coaching nutricional, faig tallers i xerrades sobre nutrició, en embaràs, lactància i nadons. Encara podeu coneixe’m una mica més aquí.

Per a més informació, contacteu amb mi.

logopèdia infantil 0-6 anys anunci