Ja ho deia en la importància del verd que hem de començar ja a incorporar fulles verdes en els nostres àpats. En aquest post parlava de la importància, de com incorporar-les en esmorzars, dinars i sopars, en quins formats, i us feia un anàlisi nutricional del que suposa consumir ½ kilo de fulla verda (com per exemple, d’enciam) cada dia.

batut verd de pera xirimoia i enciam

Us he parlat dels batuts verds (green smoothies a la literatura anglosaxona) i de les amanides batudes (blended salads). Un dels motius de consumir aquests batuts i amanides batudes és perquè és una manera d’incorporar moltes fulles verdes en un àpat. Per menjar una amanida amb gran quantitat de fulles verdes cal estona i ganes de mastegar. En un batut hi posem un manat, dos, tres o els que vulguem de fulla verda, batem amb altres fruites o verdures a elecció, i ens ho bevem. Deliciós i una aportació d’una bona dosi de verd. D’aquesta manera no és gens difícil prendre’s el mig kilo de fulla verda al dia. Comencem amb un batut verd per esmorzar i acabem amb una blended salad per sopar.

I com que tot està inventat, buscant per altres blogs, webs i instagrams, he trobat dues coachs nutricionals que fan el repte dels no-sé-quants-dies de batuts verds. Vull dir que els dies els trieu vosaltres. Pot ser un dia de tot batuts verds, set, vint-i-un, vint-i-vuit… Si voleu inspirar-vos més encara només cal que busqueu a Youtube o a Instagram a la Tanny Raw @tannyraw o l’Erin Volentine @southernfruity (totes dues en anglès). I moltes més que hi ha per les xarxes. Els hashtags que es fan servir per aquests reptes de batuts verds són #tannyrawgs #tannyrawgscleanse #greensmoothiechallenge #greensmoothiecleanse entre d’altres.

El que jo he estat fent és, com ja fa 4 mesos, començar el dia amb un batut verd. Per dinar prenc un altre batut, també de base de fruita i amb fulla verda, la que tingui en aquell moment, normalment enciam llarg, però de vegades enciam francès, col kale, espinacs, cilantre, julivert… I per sopar m’estic fent la blended salad, que seria una espècie de gaspatxo anant variant els ingredients. Els ingredients són verdures, en general, que poden dur-hi algun greix saludable com alvocat o ametlles. Això quan volem ingerir la nostra dosi de greix saludable. Si no, a la nit pot ser una amanida batuda amb algun ingredient dolç també, com poden ser els dàtils.

sopa crudivegana de cogombre alvocat cilantre pebrot verdA les fotografies tenim, en la de dalt, un batut de 3 peres, 1 xirimoia i un parell de manats o tres d’enciam, amb una tassa d’aigua, tot batut, que vaig prendre per berenar ahir. I en aquesta, una sopa crudivegana o amanida batuda de: mig cogombre, mig pebrot verd, 2 tomàquets, 1 branqueta d’api, 1 trosset de ceba vermella, unes fulles de cilantre fresc, mig alvocat i suc de mitja llimona, amb una tassa d’aigua i tot batut, que vaig prendre per sopar. És molt saciant i està boníssim. Per dinar havia fet un batut verd de 6 plàtans, 3 dàtils i 2 o 3 manats enciam. I per esmorzar, 3 mandarines i 2 ó 3 manats d’enciam, amb una tassa d’aigua i batut.

Us animeu a incorporar batuts verds en la vostra alimentació? És una manera de consumir molta quantitat de fulla verda i de fer àpats crudivegans i vius! M’agradarà molt que deixeu les vostres experiències i receptes de batuts verds a la zona de comentaris.

Entrades sobre crudiveganisme
Altres receptes crudiveganes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *