Quan ens comuniquem els pares amb els fills de 0 a 6 anys a través del joc estem ajudant-los al desenvolupament del seu llenguatge.

Podem aprofitar les situacions quotidianes de joc amb els nostres fills per acompanyar i afavorir el seu llenguatge.

situacions conjuntes - joc peces mare i filla

En el primer any i mig de vida ocorren alguns dels canvis més grans que un ésser humà pot experimentar: de jeure a caminar, de tenir les manetes tancades a ser hàbils amb els dits i de fer els primers sons a comunicar-se amb el llenguatge.

La comunicació i el llenguatge és una de les capacitats de més importància en el desenvolupament d’un infant. Aquesta s’adquireix i desenvolupa de manera natural quan hi ha un ambient favorable que acompanyi el nen, que en els primers anys és la família.

I una de les activitats més importants en la vida de l’infant és el joc. Amb el llenguatge, els nens creixen, actuen, estimen, juguen, són creatius, imaginen… Amb el joc, el nen imita accions de la vida quotidiana del món dels adults, desenvolupa el pensament creatiu i resol conflictes, tensions i sentiments.

Tot aquest procés de simbolització es fonamenta en els avenços que va fent el seu llenguatge, el qual li possibilita arribar a acords amb qui comparteix el joc. I l’adult disposa d’uns moments de gran riquesa amb els seus fills per poder ajudar-los a avançar en l’adquisició i desenvolupament del llenguatge d’una manera natural i implícita.

En la xerrada-taller o sessió individual…

…valorarem el llenguatge dels vostres fills i la manera com us comuniqueu amb ells, per veure situacions, actituds i estratègies que els són afavoridores i potenciadores de llenguatge,  a través d’una de les activitats més importants en la vida del nen: el joc.

Sobre mi:

Logopeda (especialista en llenguatge infantil i teoria naturalista de la comunicació i el llenguatge), lingüista, blocaire i mare. Diploma en dietètica natural i coaching nutricional, faig tallers i xerrades sobre nutrició, en embaràs, lactància i nadons. Encara podeu coneixe’m una mica més aquí.

Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb mi per rebre més informació.

logopèdia infantil 0-6 anys anunci