situacions conjuntes - pare i bebé

(En CASTELLANO)

COM ENS COMUNIQUEM AMB ELS NOSTRES FILLS DE 0 A 6 ANYS?
La nostra manera de comunicar-nos té una gran importància en el desenvolupament del llenguatge dels nostres fills.

El llenguatge té una relació directa amb les emocions i les frustracions; amb els límits i l’anticipació.

El meu fill parla prou per l’edat que té?
Està bé que el corregeixi quan fa errors?
És normal que no pronunciï encara bé la “r”?
A casa parlem diverses llengües, com hem de parlar amb el nostre fill?
Quines ganes que tinc de poder-te entendre!

Moltes preguntes ens fem els pares quan els petits comencen a comunicar-se i parlar. Volem saber que és “normal”, si és bo corregir o no, conèixer les etapes normals del llenguatge i de l’adquisició dels fonemes, i tenir estratègies per potenciar una bona comunicació. Jo us puc ajudar a tenir aquest coneixement perquè pugueu aplicar-lo amb els vostres fills. Sóc logopeda infantil especialista en intervenció naturalista (0-6 anys). Vaig treballar durant 6 anys en un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, durant els quals vaig fer la meva recerca sobre la importància que té el tipus de comunicació i llenguatge dels pares en relació amb el desenvolupament del llenguatge i la parla dels nostres fills.

En les sessions individuals amb els vostres fills valorarem el llenguatge dels vostres fills i la manera com us comuniqueu amb ells, per veure situacions i estratègies que els són afavoridores i potenciadores de llenguatge. Us guiaré perquè ajudeu vosaltres mateixos els vostres fills a desenvolupar el llenguatge en tot moment, fent qualsevol activitat quotidiana i fent dues de les activitats més importants per als nens, que són el joc i els contes.

D’aquestes sessions se’n pot beneficiar pares amb fills que estan en plena adquisició i desenvolupament del llenguatge (des dels primers mesos fins als 6 anys); també indicat si els petits tenen algun tipus de dificultat de llenguatge i/o parla: algun so/fonema que no diuen bé, paraules que els costen, no parlen prou per edat…

Les famílies que parleu diverses llengües a casa de vegades també necessiteu esclarir alguns dubtes, en quina llengua parlar-los, si els nens desenvoluparan el llenguatge més tard, quins errors són normals que facin, etc. El bilingüisme i l’aprenentatge de segones llengües han estat sempre molt interessants per a mi, sóc també llicenciada en Lingüística i professora de català i espanyol com a llengües estrangeres. Jo mateixa sóc un exemple de persona bilingüe (com tots els nascuts a Catalunya, sóc bilingüe català-castellà) i nosaltres a casa som una parella anglesa-catalana amb un fill que està adquirint les 3 llengües (català, anglès i castellà).

També ofereixo xerrades-taller on parlem de tot això aplicant-ho a dues situacions concretes afavoridores de llenguatge que són el joc i els contes amb els nostres fills.

El llenguatge i el joc amb els nostres fills

El llenguatge i els contes amb els nostres fills

Article que vaig publicar sobre intervenció naturalista a la revista Suports (2009): “Intervenció logopèdica en un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca (CDIAP): model naturalista”

Articles que he escrit sobre adquisició del llenguatge i aprenentatge de segones llengües en el meu altre blog la creativitat i la bellesa del llenguatge:

vida, cultura, realitat, bellesa… jugar, créixer, actuar, estimar…
el gran poder de la retroalimentació positiva
maternès i actitud positiva
que grice i lakoff no ho sentin…
la inutilitat del “no” i el poder de les afirmacions positives
sàvia àvia
creences potenciadores vs limitadores

Algunes xerrades passades:

Xerrada “Com ens comuniquem amb els nostres fills”, a l’Escola Catalana de Londres, el dia 19 de novembre de 2016, a Londres.

Xerrada “La importància del llenguatge dels pares per afavorir l’adquisició i el desenvolupament del llenguatge dels nostres fills de 0 a 6 anys”, per al Grup de Mares del Somriure, el dia 15 de febrer de 2016, a Barcelona.

Xerrada “Com ens comuniquem amb els nostres fills de 0 a 6 anys”, a Somriure, el dia 9 d’octubre de 2015, a Barcelona.

Qui sóc

Sóc diplomada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb un màster en Psicopedagogia, i tesina i publicacions sobre Intervenció Naturalista en llenguatge infantil. Sóc també llicenciada en Lingüística per la Universitat de Barcelona, amb títols de correcció professional i professora de català/espanyol per a estrangers. He treballat com a logopeda infantil durant més de 6 anys i com a professora de català i espanyol per a adults durant uns altres 6 anys. També faig correccions i traduccions, espanyol i català, també de l’anglès al català o a l’espanyol.

Aquesta és la meva vessant lingüística. També em dedico a altres coses relacionades amb l’estil de vida saludable, la cosmètica ecològica i vegana, tinc un blog, molta activitat a les xarxes socials i estic escrivint dos llibres.

Són mare d’un nen de quasi 4 anys, amb el qual vaig descobrir el concepte de criança natural i respectuosa, i el de homeschooling/unschooling.