Sóc logopeda infantil, especialista en teoria naturalista de la comunicació i el llenguatge, lingüista, amb un màster en Sóc diplomada en Logopèdia amb un màster en Psicopedagogia i tesina i publicacions sobre Intervenció Naturalista en llenguatge infantil, professora d’idiomes (llicenciada en Lingüística, amb títols de correcció professional, professora d’espanyol/català per a estrangers i escriptora del blog “la creativitat i la bellesa del llenguatge”). Ofereixo assessoraments individualitzats a pares sobre el llenguatge i la parla dels seus fills de 0 a 6 anys, on proporciono estratègies i pautes per ajudar a desenvolupar el llenguatge i la parla, valorant el nivell de desenvolupament i treballant a través d’activitats senzilles i quotidianes.

També he estudiat Dietètica Natural i Coaching Nutricional després de ja diversos anys de recerca autodidacta i cerca personal per a una salut millor. Darrerament, he assistit al taller intensiu de Raw Food (alimentació crudivegana i viva) amb Espiritual Chef. Sóc vegana i aposto per una alimentació natural. Ofereixo assessorament per a una alimentació saludable, nutritiva i simple, en diferents etapes de la vida com són la introducció d’alimentació complementària en nadons, alimentació infantil, embarassades i període de lactància. (El meu perfil a LinkedIn)

El meu camí personal de canvis en l’alimentació va començar fa ja més de deu anys quan vaig començar a adonar-me que hi havia «aliments» que havia anat consumint tota la vida sense pensar-hi i que de sobte veia que probablement no eren adequats per la salut. Així vaig deixar de prendre sucres, farines i cereals refinats, sal, aliments continguts en paquets o llaunes, llet i lactis, carn, peix i ous, en més o menys aquest ordre. Va ser durant uns sis o set anys que vaig anar eliminant cadascun d’aquests aliments, quan anava descobrint la cara oculta i fosca de l’alimentació i el consum.

Sense sucre ni sal, els aliments han anat adquirint un sabor intens, el seu sabor autèntic, sense sabors afegits artificials, tot és deliciós. La gent està viciada amb sabors falsos i artificials i no poden tolerar molts dels sabors naturals per considerar-los insípids, poc dolços, massa àcids… però és per l’addicció que es té al sucre i a la sal, al greix i al sabors falsos afegits.

I quins canvis he anat experimentant! Durant tota la meva infantesa havia estat una nena amb bronquitis, amigdalitis, otitis i més itis, sempre tractada amb antibiòtics, passant per quiròfan, patint d’al·lèrgies recurrents a l’adolescència i primerenca joventut, prenent antihistamínics que no milloraven la situació. Amb el canvi d’alimentació, tots aquells “atacs” i malalties han remès del tot. No em poso malalta, ni refredats, ni grips, ni quasi símptomes d’al·lèrgia. I durant aquests anys ja no he pres cap medicament. M’he allunyat completament de la medicina convencional, dels doctors que només miren la part i no el tot o, pitjor encara, de vegades no miren ni la part. He fet alguna teràpia de medicina bioenergètica i homeopatia amb resultats també espectaculars. Pel que fa alguns problemes digestius que tenia, he seguit llegint, investigant i experimentant, i he après a saber quins aliments no em senten bé, els quals he eliminat i segueixo explorant per saber què és el més convenient per al meu cos. La teoria de la inflamació i de l’acidesa donen absolutament en el clau de tot això. Per això des de fa uns mesos estic en l’aventura d’alimentació crua i viva (raw vegan).

El que m’ha succeït durant aquests anys va més enllà de la salut, ja que he experimentat un canvi de consciència social, política i universal, que m’ha portat a avançar cap a una concepció minimalista i sostenible de la vida. M’he anat implicant en xarxes col·laboratives com són els bancs del temps i les xarxes d’intercanvis i de coneixements. Formar part d’aquestes xarxes ha fet que el valor d’allò material m’hagi canviat absolutament i que ara sempre pensi en termes d’intercanvi, solidaritat, sostenibilitat, donar i rebre i el gaudi del temps, de l’ara i l’aquí.

Per acabar, us deixo amb aquesta darrera reflexió. Al llarg de la meva vida, he conegut humanistes sense saber que ho eren. He estat observant la vida d’una manera holística abans de conèixer el significat del mot. Tot el que he exposat aquí és una invitació a la reflexió profunda per saber on volem arribar, què volem aconseguir, i això abraça la salut, l’alimentació, el nostre estil de vida, les nostres accions i els nostres pensaments que ens condueixen a la felicitat i a una vida de sabor autèntic. I una invitació, també, a poder-vos acompanyar en algun tram del vostre viatge personal cap al vostre canvi particular.