[castellano]

Una amiga em deia el vint-i-vuit d’octubre de dos mil catorze que les meves passions i la meva professió, com a LOGOPEDA, LINGÜISTA i ASSESSORA D’ALIMENTACIÓ VEGANA, tenen en comú la boca. Efectivament, les funcions de la boca són mastegar (fent moviments de la mandíbula i pressió de les dents), salivar (movent la llengua), sentir el gust i parlar (els òrgans fonoarticulatoris en moviment coordinat i especialitzat). Ni més ni menys, la boca serveix per MENJAR i PARLAR.

Com a LOGOPEDA INFANTIL sé que alimentació i parla van lligats. D’aquí que hi ha nens amb problemes d’alimentació que també tenen problemes de parla, nens hipotònics, que els costa mastegar, que els ha costat la introducció dels aliments sòlids, que la llengua i els òrgans fonoarticulatoris no tenen tota la seva correcta funcionalitat i això es veu reflectit a la parla, amb dificultat per pronunciar alguns fonemes i altres problemes articulatoris. L’alimentació està relacionada amb el desenvolupament del llenguatge.

També, tant el MENJAR (nutrició) com el PARLAR (llenguatge) són actes socials. Són part intrínseca de la vida. Necessitats bàsiques des que naixem. Desenvolupament neuropsicològic, amor, plaer, creativitat, diversió, comunicació, i un llarg etcètera.

Sóc diplomada en Logopèdia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb un màster en Psicopedagogia, i tesina i publicacions sobre Intervenció Naturalista en llenguatge infantil. Sóc també llicenciada en Lingüística per la Universitat de Barcelona, amb títols de correcció professional i professora d’espanyol/català per a estrangers. He treballat com a logopeda infantil durant 6 anys i com a professora d’espanyol i català a adults uns altres 6 anys. També faig correccions i traduccions, català i espanyol, també de l’anglès al català o espanyol. Ofereixo assessoraments individualitzats a pares sobre el llenguatge i la parla dels seus fills de 0 a 6 anys, on proporciono estratègies i pautes per ajudar a desenvolupar el llenguatge i la parla, valorant el nivell de desenvolupament i treballant a través d’activitats senzilles i quotidianes.

Fa uns 10 anys que la salut m’interessa com a primera passió i així vaig arribar a fer el pas al veganisme fa 5 anys. He estudiat Dietètica Natural i Coaching Nutricional (per la Universitat por el Despetar, Argentina) i vaig dedicar la meva tesina a l’alimentació vegana en les etapes de l’embaràs, lactància i alimentació en nadons. També he estudiat Diet and Nutritional Advisor (Assessor Nutricional i Dietètic) i Raw Food Nutritionist (Nutricionista d’Alimentació Crudivegana) pel Centre Excellence (Regne Unit), he assistit a diversos tallers, com l’intensiu de Raw Food amb Espiritual Chef, i escric en el meu blog Vida de sabor autèntic des de fa 4 anys. També estic activa en altres xarxes socials, com en la pàgina de Facebook de Vida de sabor autèntic i en l’Instagram. He fet xerrades sobre veganisme, alimentació vegana en l’embaràs i per a nens petits en diversos centres de criança de Barcelona. Ofereixo assessorament per a una alimentació saludable, nutritiva i simple, en diferents etapes de la vida com són la introducció d’alimentació complementària en nadons, alimentació infantil, embarassades i període de lactància. (El meu perfil a LinkedIn)

Participo en molts actes relacionats amb el veganisme, com en fires veganes (Fira Vegana Barcelona, VegFestUK London i Bristol, Greater London Vegan Festival, Brixton Vegan Festival, Summer Vegan Festival London) i trobades amb gent vegana (London Vegan Meetup, Barcelona Vegan Meetup i Vegan Spanish and Catalan Speakers of London, d’aquests dos darrers en són la coorganitzadora i organitzadora respectivament).

En l’actualitat (des de fa uns 4 anys) formo part d’Admira Cosmetics, botiga online de cosmètica ecològica i d’Hola Vegano, botiga online acabada de sortir de cosmètica, productes d’higiene i per la llar 100% vegana. Segueixo fent traduccions i correccions i també xerrades relacionades amb el llenguatge infantil a Londres, on visc en aquests moments.

Mai he estat persona d’una sola passió, per això aquest eclecticisme d’interessos. Els meus objectius en aquests moments de la meva vida són:

Estendre el veganisme i aconseguir que cada vegada siguem més el que ens fem conscients dels nostres actes de consum, també en l’alimentació, i obrim els ulls a la realitat. Es pot gaudir dels plaers de la cuina sense haver de maltractar cap ésser viu i, alhora, posseir la millor salut que puguem imaginar.

-Ajudar a pares, fills i tothom que ho desitgi a alimentar-se de la manera més saludable, viva, nutritiva i respectuosa, anant cap a una alimentació vegana o basada al màxim en aliments d’origen vegetal.

-Ajudar a pares amb fills petits a comunicar-s’hi de la manera més òptima, entenent les necessitats dels petits i fer que aquesta comunicació acompanyi i potenciï el desenvolupament del llenguatge i la parla dels infants de la manera més natural, amb activitats quotidianes i del dia a dia.

En aquesta web trobareu propostes diverses, eclèctiques, però ara ja veieu que connectades, al voltant del LLENGUATGE i la VIDA VEGANA, la cuina i la salut. Benvinguts!

vida de sabor autèntic