En Español abajo

Algunes vegades m’han demanat recomanacions de productes per a la higiene infantil, la cura de la pell i els cabells dels nostres fills, des de nadons a més grans. Avui he pensat a escriure-ho tot en una entrada del blog, així queda tot recopilat aquí.

Tot el que us he de dir sobre els productes a fer servir amb els nostres fills es resumeixen amb dues recomanacions.

Primera recomanació: Simplicitat. Quant menys millor, menys és més, cosa que significa que és millor fer servir el mínim de productes, quants menys millor. Nosaltres, amb el nostre fill de 3 anys, fem servir un sabó de pastilla per cos i cabells. És bo per la seva pell i cabells, i per al medi ambient, perquè els sabons de pastilla vénen, en general, embolicats en paper. S’han acabat les ampolles de plàstic, en el nostre bany no n’hi ha.

Menys també pel que fa la freqüència de rentats, sempre l’hem banyat o dutxat cada 2 o 3 dies. Està clar que si s’embruta, el rentem, i també tenim cura que el culet quedi net quan fa caca. Normalment netegem amb un cotonet mullat amb aigua tèbia. També a l’estiu, la freqüència pot ser més gran, ja que fa calor i se sua més. Però solem fer dutxetes amb només aigua.

De cremes no n’hem fet servir mai regularment, ni quan era un nadó. En realitat encara menys en aquella època, doncs la pell dels nadons és tan sensible que s’ha d’anar amb molta cura amb què se’ls-hi posa al damunt. No és pas mala idea, però, tenir un oli d’ametlles dolces o, el que tenim nosaltres, un gel d’àloe vera (àloe vera pur, sense altres ingredients) que va bé per hidratar, per després del sol, per als cabells, per irritacions… Però no el fem servir regularment. El petitó té la pell perfecta i no mai hi hem vist la necessitat d’interferir en els processos naturals del seu organisme.

Segona recomanació: Qualitat. Cal que fem servir productes de qualitat, amb ingredients naturals i apostant pels ecològics. També és bonic tractar de fer servir productes locals. A Catalunya hi ha molta gent emprenedora que fa cosmètica ecològica. Alguns venen en botigues més grans, altres venen els productes ells mateixos sense intermediaris. Jo us en recomano alguns que conec i que em donen molta confiança com L’Arbre i la Pruna i Amb Amore. També altres marques catalanes com Cítrics el Plà, Amapola Biocosmetics i Lilà. Aquestes darreres marques les podeu trobar a Admira Cosmetics, botiga online catalana de cosmètica ecològica amb més de 150 marques en què treballem per oferir productes ecològics, certificats, vetllem pel medi ambient i pel producte de proximitat. Podeu aplicar molts filtres per trobar el que busqueu, com filtrar per productes vegans. I aviat tindrem una botiga vegana online on tindrem tots els productes vegans que tenim a la botiga de cosmètica!

Nosaltres fem servir sabons que estan fets amb olis vegetals, que és el millor per a la pell, com de coco, d’oliva, d’ametlles. Hem provat els d’Amapola Biocsmetics, que m’agraden molt. De Lilà hem provat l’àloe vera, i de Cítrics el Plà algun dels seus olis essencials. Actualment estem vivint al Regne Unit així que estem fent consum local al màxim que podem i estem fent servir els sabons de Faith in Nature, de Funky Soap i volem provar aviat els de Living Naturally, que vam conèixer a la darrera Fira Vegana (Greater London Vegan Festival) que es va celebrar a Camden (Londres) organitzada pel santuari Farplace Animal Rescue.

Fa temps que vam deixar enrere els bolquers i la neteja del culet, però us diré com ho fèiem i el que encara fem servir. Netejàvem amb una gasa mullada en aigua i eixugàvem amb una tovalloleta de bidet. Res més. Crema de culet, per a les irritacions, sí que en fèiem servir quan vèiem el culet irritat, no cada dia si tenia el culet bé. De marques de productes per la pell del nadó us recomano que mireu les que trobareu a la secció de Nadons i nens, i tingueu cura de filtrar per «vegana».

No obstant això, sí que compràvem tovalloletes per portar-les a la bossa, per si s’embrutava o per quan l’havíem de canviar fora de casa. Vam provar dues marques. Unes les vam trobar a una botiga bio de Barcelona, però ja no recordo la marca. Però si aneu a qualsevol botiga bio en trobareu. Us interessa mirar que portin pocs ingredients i que l’aigua sigui l’element principal. Com en les tovalloletes que nosaltres encara comprem per quan sortim de casa i s’embruta, que són les WaterWipes que les venen al Regne Unit, són veganes i els ingredients són 99,9% aigua i 0,1% d’extracte de llavor d’aranja. Pels qui viviu i visiteu UK, les trobareu a moltes botigues i supermercats com per exemple Boots, Waitrose i més.

Resumint, busqueu la simplicitat (pocs productes) i la qualitat (producte natural, ecològic i de proximitat). Això anirà a favor de la salut de la pell dels nostres fills (perquè no estarem interferint en els sistemes naturals d’eliminació i regeneració) i del medi ambient (menys residus, menys contaminació). Per suposat, estarem també creant un món sense violència, on no fa cap falta maltractar (productes que testen en animals) ni matar animals (productes amb ingredients animals) per produir sabons o cremes.

Espero que feu servir la zona de comentaris per preguntar o explicar allò que vulgueu. Si voleu saber sobre algun producte del qual jo no he parlat o més recomanacions o consells, seré per aquí! 🙂

 

En Español

Algunas veces me han pedido recomendaciones de productos para la higiene infantil, el cuidado de la piel y el cabello de nuestros hijos, desde bebés a mayores. Hoy he pensado en escribirlo todo en una entrada del blog, así queda todo recopilado aquí.

Todo lo que tengo que decir sobre los productos a utilizar con nuestros hijos se resumen con dos recomendaciones.

Primera recomendación: Simplicidad. Cuanto menos mejor, menos es más, lo que significa que es mejor usar el mínimo de productos, cuantos menos mejor. Nosotros, con nuestro hijo de 3 años, usamos un jabón de pastilla para cuerpo y cabello. Es bueno para su piel y su cabello, y para el medio ambiente, porque los jabones de pastilla vienen, en general, envueltos en papel. Se acabaron las botellas de plástico, en nuestro baño no hay.

Menos también en cuanto la frecuencia de lavados, siempre lo hemos bañado o duchado cada 2 o 3 días. Está claro que si se ensucia, lo lavamos, y también tenemos cuidado que el culito quede limpio cuando hace caca. Normalmente limpiamos con un algodón mojado con agua tibia. También en verano, la frecuencia puede ser mayor, ya que hace calor y se suda más. Pero solemos hacer duchita con sólo agua.

Cremas no hemos usado nunca regularmente, ni cuando era un bebé. En realidad aún menos en aquella época, pues la piel de los bebés es tan sensible que se debe tener mucho cuidado con que se les pone encima. No es mala idea, sin embargo, tener un aceite de almendras dulces o, lo que tenemos nosotros, un gel de aloe vera (aloe vera puro, sin otros ingredientes) que va bien para hidratar, para después del sol, para el cabello, para irritaciones… Pero no lo usamos regularmente. El pequeñín tiene la piel perfecta y nunca hemos visto la necesidad de interferir en los procesos naturales de su organismo.

Segunda recomendación: Calidad. Debemos utilizar productos de calidad, con ingredientes naturales y apostando por los ecológicos. También es bonito tratar de usar productos locales. En Catalunya hay mucha gente emprendedora que hace cosmética ecológica. Algunos venden en tiendas más grandes, otros venden los productos ellos mismos sin intermediarios. Yo os recomiendo algunos que conozco y que me dan mucha confianza como L’Arbre i la Pruna y Amb Amore. También otras marcas catalanas como Cítrics el Plà, Amapola Biocosmetics y Lilà. Estas últimas marcas se pueden encontrar en Admira Cosmetics, tienda online española de cosmética ecológica con más de 150 marcas en la que trabajamos para ofrecer productos ecológicos, certificados, velamos por el medio ambiente y por el producto de proximidad. Podéis aplicar muchos filtros para encontrar lo que buscáis, como filtrar por productos veganos. Y pronto tendremos una tienda vegana online ¡donde tendremos todos los productos veganos que tenemos en la tienda de cosmética!

Nosotros usamos jabones que están hechos con aceites vegetales, que es lo mejor para la piel, como de coco, de oliva, de almendras. Hemos probado los de Amapola Biocsmetics, que me gustan mucho. De Lilà hemos probado el aloe vera, y de Cítrics el Plà alguno de sus aceites esenciales. Actualmente estamos viviendo en el Reino Unido así que estamos haciendo consumo local al máximo que podemos y estamos usando los jabones de Faith in Nature, de Funky Soap y queremos probar pronto los de Living Naturally, que conocimos en la última Feria Vegana (Greater London Vegan Festival) que se celebró en Camden (Londres) organizada por el santuario Farplace Animal Rescue.

Hace tiempo que dejamos atrás los pañales y la limpieza del culito, pero os diré como lo hacíamos y lo que todavía utilizamos. Limpiábamos con una gasa empapada en agua y secábamos con una toallita de bidé. Nada más. Crema de culito, para las irritaciones, sí que usábamos cuando veíamos el culito irritado, no todos los días si tenía el culito bien. Para marcas de productos para la piel del bebé os recomiendo que miréis las que encontraréis en la sección de Bebés y niños, pero tened cuidado de filtrar por «vegano».

Sin embargo, sí que comprábamos toallitas para llevarlas en el bolso, por si se ensuciaba o para cuando lo teníamos que cambiar fuera de casa. Probamos dos marcas. Unas las encontramos en una tienda bio de Barcelona, ​​pero ya no recuerdo la marca. Pero encontraréis en cualquier tienda bio. Os interesa mirar que lleven pocos ingredientes y que el agua sea el elemento principal. Como en las toallitas que nosotros todavía compramos para cuando salimos de casa y se ensucia, que son las WaterWipes que las venden en el Reino Unido, son veganas y los ingredientes son 99,9% agua y 0,1% de extracto de semilla de pomelo. Para los que vivís y visitáis UK, las encontraréis en muchas tiendas y supermercados como por ejemplo Boots, Waitrose y más.

Resumiendo, buscad la simplicidad (pocos productos) y la calidad (producto natural, ecológico y de proximidad). Esto irá a favor de la salud de la piel de nuestros hijos (porque no estaremos interfiriendo en los sistemas naturales de eliminación y regeneración) y del medio ambiente (menos residuos, menos contaminación). Por supuesto, estaremos también creando un mundo sin violencia, donde no hace falta maltratar (productos que testan en animales) ni matar animales (productos con ingredientes animales) para producir jabones o cremas.

Espero que utilicéis la zona de comentarios para preguntar o explicar lo que deseéis. Si queréis saber sobre algún producto del que yo no he hablado o más recomendaciones o consejos, ¡estaré por aquí!

 

Entrada relacionada: no poo, no xampú
Altres entrades sobre minimalisme i simplicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *