Piknikas

Com hauria de ser l’alimentació de la mare durant la lactància, perquè sigui saludable, equilibrada, que li aporti tots els nutrients necessaris a ella i al seu nadó, de base vegetariana i que li ajudi a recuperar el pes adequat.

Lactància no és sinònim de menjar en excés, ni d’augmentar de pes. Es pot seguir una alimentació completa, que aporti tots els requeriments energètics i que permeti recuperar el pes adequat a la mare, aportant tots els nutrients que el nadó necessita.

Una alimentació de base vegetariana ben feta proporciona tot això. Per això, cal que tinguem ben clar quins són els aliments que no han de faltar, si és adequat augmentar o reduir el consum calòric, i si ho és augmentar o disminuir el consum d’alguns aliments i per què.

Parlarem d’aliments i grups d’aliments imprescindibles, de nutrients, falsos mites, recomanacions, receptes, exemples de menús i suplementació.

Vaig dedicar la meva tesina del diploma en dietètica natural i coaching nutricional a aquest tema: “Ser vegetariana amb coneixement; sinònim de salut i felicitat. Embaràs, lactància i nadons.” També sóc logopeda infantil (perspectiva naturalista), lingüista, escriptora de diveros blogs, mare i vegana.

***Taller passat:

-Divendres 19 de desembre de 2014 a les 17 h, a Somriure * Criança respectuosa, c. Indústria, 48. Cal inscripció prèvia.